Sexdoftande fantasy som bryter normerna

När litteraturkritikern får säga sitt.

Det var en minst sagt spännande lördag med mycket skratt och ängslan. Jag menar, hur förklarar man den där rubriken, och ingressen, herrejävlar, för familj och vänner? Nog för att Stjärnbärarens önskan är bitvis erotisk på sina ställen, men ändå. Det var som att komma ut på nytt, och då var det betydligt enklare att komma ut som bisexuell än författare av homoerotisk litteratur, haha.

”Det är ganska så underbart. Varför? Dels för att det är ett normbrytande bidrag till genren, men också för att ungdomar faktiskt förtjänar att få kåta upp sig till lite heta, magiska alver.”

Nina Pascoal, Helsingborgs Dagblad

Stjärnbärarens önskan fick både ris och ros och som debutant med bräcklig självkänsla är det förstås lite läskigt att få sitt förstlingsverk synat i sömmarna i en relativt stor tidning som HD är. Och kanske är litteraturkritiker generellt hårdare i sina bedömningar än andra. Jag blev dock väldigt glad över att prinsarna och deras spirande känslor gick hem och att det faktiskt var en bättre kärlekshistoria än både Harry Potter och Twilight.

Ni kan läsa recensionen i sin helhet här (bakom betalvägg).

Fotograf: Marcus Liedholm

2 kommentarer

    • Hej Emma,
      Vad roligt att höra! Vi håller på att titta efter lösningar på hur vi ska få ut boken i tryckt format. Kan inte på rak arm säga när det blir, med förhoppningsvis blir det längre fram i år alternativt nästa vår 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen