En trilogi på paus och två duologier

Det var ett tag sedan jag skrev något.

Efter signeringen var det som att luften gick ur mig. Och kanske var jag lite besviken då kundgenomströmningen var väldigt lågt den dagen och de som jag hade bjudit in inte hade möjlighet att komma. Signerade dock två böcker inom loppet av tio minuter. En liten seger. Men det var också efter signeringen som jag beslutade mig för att sätta Stjärnskådartrilogin på paus.

Svensk fantasy är svårsålt. De böcker som jag lämnade kvar har mer eller mindre stått orörda i fantasyhyllan. Kanske har något mer exemplar blivit sålt när jag skriver detta, men när jag gick därifrån senaste gången var det med en klump i magen och tårar i ögonen. Så många års slit. Tusentals kronor lagda på illustrationer och reklam för Stjärnbärarens önskan. Så himla nära ett Ja från ett av de största barn- och ungdomsboksförlagen. Lärdomar. Och som ekonomin ser ut nu kommer jag inte att ha möjlighet att ge ut uppföljaren under 2024 som det var tänkt. Inte om jag sätter upp en Kickstarterkampanj på cirka 60 000 kronor med allt inräknat. Men jag tror tyvärr att det skulle avskräcka då jag endast behövde få in 14 000 kronor för att kunna ge ut Stjärnbärarens önskan. Men då fanns också ett helt annat intresse. Och en bok som var mer eller mindre redo för tryck.

Det gör ont. Det stressar mig. Jag känner mig som en skämt samtidigt som jag är stolt över mig själv som vågade ge ut boken på egen hand. Jag älskar den här berättelsen och kanske öppnar sig möjligheten på nytt om jag ger ut andra böcker emellan? För där är jag nu. Två duologier. En contemporary romance och en mermen fantasy romance. Jag växlar mellan dem, Färgserien och Sånger från Neptunia. För det är vad mitt hjärta brinner för just nu. Och första delen i Färgserien har faktiskt åkt iväg till HarperLoves manustävling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *